woensdag 7 september 2022

Team 1 2021/2022


                                 
  RSB seizoen 2021/2022, Team 1


HZP Schiedam 1 speelt in de klasse 2C. Hier vindt u het speelschema...


HZP Schiedam 1 - RSR Ivoren Toren 6½ - 1½ 3e Ronde 

Op maandag 11 april speelde HZPS tegen het team van RSR Ivoren Toren 2. F.G. Maas was wedstrijdleider. Het werd een dikke overwinning 6½ - 1½. Een verslag is niet geschreven. Wel zijn er foto's gemaakt... 



Theo winst aan bord 1...


Herwig winst, Piet verlies, Dick winst en Hans Winst (vlnr)


Ronald winst...


Gerard winst en Marco remise...


Fotografie: Koos Versloot



HZP Schiedam 1 - De Pionier 2 5-3 2e Ronde 

Op maandag 8 november speelde HZPS tegen het team van De Pionier 2 (Hellevoetsluis). F.G. Maas was wedstrijdleider en voorzitter Theo van Zessen was zo vriendelijk om aantekeningen van de betreffende partijen te maken. Ondergetekende is geen lid meer en moet dus helaas het chronologische scoreverloop schuldig blijven. Het scoreverloop via bordvolgorde ging als volgt:


1. Daniël van Loenen (zwart) – B. van Wieringen 1-0

Daniël en zijn tegenstander bouwen rustig op, met lopers op de flank. Daniël staat op zet 20 iets actiever, maar voordeel zie ik nog niet. Tegenstander biedt remise aan, maar heeft dan beslissende fout gemaakt. Daniël wint.

Daniël won...



2. Herwig Devolder (wit) – M. van Dam 1-0

Herwig staat actief, maar moet loperpaar inleveren. Verder wordt er veel geruild. Herwig pion achter maar heeft de e- lijn veroverd. Wint uiteindelijk.

Herwig wint...


3. Piet Hofstee (zwart) – M. Leentvaar ½-½

Degelijke opbouw van beide kanten. Maar rokade wordt uitgesteld, ook bij zet 20 is daar nog geen sprake van, aan beide kanten. Dan rokeert Piet lang. Wit houdt de koning in het midden. Wit krijgt vrije h- pion maar Piet moet de koning kunnen belagen. Remise overeengekomen.

Piet speelde remise...


4. Jan Dijkhuizen (wit) – P. Derez 1-0

Jan neemt veel ruimte, staat actief. Tegenstander dekt alles echter steeds goed. Toch komt Jan een stuk voor. Na enig ruilen bereikt hij een eindspel met paard en loper tegen loper. Moet gewonnen zijn en wint inderdaad 1-0


Jan wint... 


5. Hans Schrumpf (zwart) – B. Faber 0-1

Hans speelt opening rustig. Moet na zet 20 nog steeds rokeren. Staat wat offensiever, maar hoe krijgt hij meer materiaal erbij? Zijn paard op d3 kan wel eens in de knoei komen. Krijgt pion h3 cadeau. Maar verliest materiaal. Is er nog redding? De tactische tegenkansen lijken onvoldoende. Helaas eeuwig schaak was mogelijk, maar door tijdnood vindt Hans het niet.

Hans mist eeuwig schaak en verliest...


6. Ronald Lemmen (wit) – L. Braam 1-0

Ronald speelt ’n apart systeem. In het middenspel tripleert zwart op de c- lijn. Heeft Ronald met zijn loper op h6 en pion op f5 nog tegenkansen? Ja, zeker want door een matdreiging op f8 weet hij zwart tot opgave te dwingen.

Ronald wint...


7. Marco Zwanenburg (zwart) – T. Kant 0-1

Marco in opening 2 pionnen meer, maar achter in ontwikkeling. Marco komt moeilijk te staan, maar houdt na verwikkelingen wel 1 pion meer over. Heeft paard tegen loper. Krijgt vrijpion op c3. Komt hij verder? Helaas hij verliest pionnen en opeens ook zijn paard. Marco verliest, jammer.

Marco verliest... 


8. Gerard Turkenburg (wit) – Q. Considine ½-½

Na opening staat zwart offensiever. Met beiden nog paard en toren en enige pionnen ziet het er remise-achtig uit. Gerard biedt remise aan. Beiden paard en 6 pionnen, symmetrisch. Dus terecht.

Gerard: terechte remise...



Opnieuw 5-3 winst.

Verslag: Theo van Zessen
Fotografie: Koos Versloot






HZP Schiedam 1 - Shah Mata 2  5-3 1e Ronde 




Op maandag 4 oktober trad het RSB team na dik anderhalf jaar corona-onderbreking weer eens aan. Het samenwerkingsverband met Fianchetto is opgezegd. Destijds speelde het combi-team in de hoofdklasse van de RSB. Nu moesten wij starten in de 2e klasse (daar waren wij terechtgekomen vóór het samenwerkingsverband). Een verslag is niet geschreven maar foto's zijn er wel (Jan Hennevanger). In chronologische volgorde lopen wij het scoreverloop af. F.G. Maas was wedstrijdleider 

Wedstrijdleider F.G. Maas...


Bord 6 Ronald: remise (0,5-0,5)

  
Bord 8 Gerard: remise (1-1)

Bord 5 Hans: verliest (1-2)


Bord 7 Marco: winst (2-2)


Bord 4 Theo: remise (2,5-2,5)


Bord 3 Piet: winst (3,5-2,5)


Bord 2 Herwig: remise (4-3)


Bord 1 Daniël: winst (5-3)


En zo werd de eerste wedstrijd met 5-3 winnend afgesloten. Volgende wedstrijd is op maandag 8 november thuis tegen de Pionier 2.



Verslag: Aad Juijn
Fotografie: Jan Hennevanger













Geen opmerkingen: