Speellokaal
Ons nieuwe adres:


Hof in Zuid
Nieuwe Maasstraat 68d, 3114 TM Schiedam
Routebeschrijving vanaf station Schiedam Centrum:
Buslijn 54, uitstappen halte Nieuwe Maasstraat. U bent nu 10 meter verwijderd (zelfde kant, stukje teruglopen) van ons speellokaal Hof in Zuid.
Auto: Nieuwe Maasstraat 68d Schiedam, en volg de aanwijzingen van uw digitale, analoge of fysieke wegenkaart.
Eenmaal aangekomen, drukt u na binnenkomst rechts op de muur op de deuropener en de deur zal voor u geopend worden.


 


Hieronder vindt u inmiddels verouderde informatie omtrent onze vorige huisvesting...

HZP SCHIEDAM  IS  NU  ECHT  VERHUISD

Donderdag hebben Theo van Zessen, Arnold van der Kammen, Jan Hennevanger  en Sylvia en Frans Groeneweg het materiaal van onze vereniging verhuisd. Het materiaal stond in twee grote kasten. Het normaal gebruikte materiaal staat in één kast. Dit materiaal werd eerst overgebracht naar de auto's van Jan en Sylvia. De kast mochten wij meenemen. Van de beheerder van Wijkcentrum Zuid kregen we hiervoor een karretje, Maar de kast was hoger dan de deurposten zodat er zowel in het wijkcentrum als in De Pionier die loodzware kast gedragen moest worden. 

Voorzitter Theo...


Wedstrijdleider Frans...


Van het vervoer op het wagentje zijn er helaas geen foto's. Hierna werd de kast weer gevuld met het materiaal uit de auto's. Helaas was het slot van de metalen kist niet echt betrouwbaar en viel de inhoud op de grond.

Penningmeester Jan...


We mochten ook een kapstok op wieltjes meenemen. Arnold is met dat grote gevaarte (of zijn onze auto's te klein?) weer naar De Pionier gelopen.

Secretaris Arnold...


Tevredenheid alom...


Hierna weer terug naar het wijkcentrum. En alles uit de andere kast ging in de auto van Sylvia en mee naar huis. De foto in de hal van het appartementencomplex laat zien dat Sylvia en Frans echt de hoofdprijs hadden.

Sylvia...alles uit de kast!


De hoofdprijs...


Eerst controleerden Sylvia en Frans of de stukken in de dozen compleet waren. Zelfs de poes kwam helpen.

Frans...licht bezorgd


Sylvia..."het had erger gekund"


Slimme poes...


Toen een echte ontdekkingstocht. Een marmeren bord met stukken. Enorme foto's (toen nog met sigaar en sigaret). Frans herkende niemand op die foto's.

Marmeren bord met stukken...


Onbekende schakers...


Vervolgens een zeer fraai stukje huisvlijt. Daarna een enorme collectie herinneringsvaantjes. Ook was er een schaakbordje met prachtig uitgevoerde ijzeren schaakstukjes.

Fraai stukje huisvlijt...


Enorme collectie herinneringsvaantjes...


Schaakbordje met prachtig uitgevoerde
ijzeren schaakstukjes...


Toen de bekers. De eerste reactie was: "Wat moet je er mee"? Maar dat verandert als je de bekers gaat bekijken. Verrassend genoeg veel wisselbekers met oude bekende namen: een beker vanaf 1970, een beker van 1986-1998 en 1988-1998. Die bekers zijn uit de tijd dat Het Zwarte Paard en Schiedam nog aparte verenigingen waren. Ook is er een beker ter ere van de promotie naar de promotieklasse  in 1998. "Schiedam" speelde toen bij de werf Wilton Fijenoord, samen met de schaakvereniging Wilton Fijenoord.  Bekers met opschriften als "NDSM WF 1975", "1953 Machinefabriek" en "WF-NDSM 1946 - 1966" herinneren nog aan die tijd.

Toen de bekers...Wat moet je ermee?


Zoveel nostalgie. We nemen alles mee naar De Pionier om tijdens het openingstoernooi op 11 november te laten zien.

Verslag: Frans Groeneweg
Fotografie: Sylvia en Frans Groeneweg
Storyboard (ballonoloog): Aad Juijn

Geen opmerkingen: