woensdag 30 maart 2022

Herwig wint van Ronald, Hans wint van Theo! Ben wint van Gerard...

 

WINTER COMPETITIE 28 MAART 2022


In tegenstelling tot vorige week was er niet veel animo om te komen schaken. Slechts zeven spelers kwamen opdagen. Barman Koos voorkwam dat Joop vrij was en bood zich als tegenstander aan. Deze keer twee handgeschreven verslagen welke gelukkig goed leesbaar waren voor de webmaster. Barman Koos deed de fotoshoot. Jan Hennevanger knutselde uiteraard de standenlijsten in elkaar.        

 

Niet veel animo...

Herwig Devolder had wit tegen Ronald Lemmen. Herwig won, 1-0.

 

Herwig wint van Ronald...

Hans Schrumpf had wit tegen Theo van Zessen. Hans won, 1-0 en Theo schreef het volgende:

Theo probeerde de hoofdvariant te ontwijken. Op de 7e zet speelde Hans f3, terwijl hij toen al met Pf5 groot voordeel had kunnen krijgen. Na 9… d5 dacht zwart de ergste problemen opgelost te hebben maar wit zag niet het verrassende Ph6+. Een tactische mogelijkheid die zwart een kwaliteit en een pion kostte. In een poging verder pion verlies te voorkomen opende zwart met b5 de fatale diagonaal h1 – a8 waarop zijn dame en toren zich bevonden, terwijl wit Le4 kon spelen. Dat betekende over en sluiten voor zwart. Sterk gespeeld door Hans!  

 

Hans wint van Theo...

Joop van der Werf had wit tegen Koos Versloot. Joop won, 1-0.

 

Gelegenheidsspeler Koos verliest van Joop...

Ben Riksen had wit tegen Gerard Turkenburg. Ben won, 1-0. Gerard schreef het volgende:

Een Siciliaanse Draak waarin Ben goed uit de opening kwam. Ben kwam met zijn aanval een tempo eerder dan Gerard, waardoor Gerard een pion achter kwam. Na een torenruil kwam Ben beter te staan en dreigde mat. Gerard dacht zijn pion terug te winnen maar Ben kon gewoon Gerard zijn paard nemen. Daarna was het makkelijk voor Ben om het uit te maken.

 

Ben wint van Gerard...


Verslag: Aad Juijn
Fotografie: Koos Versloot
Sterschrijvers: Theo van Zessen, Gerard Turkenburg
Standen: Jan Hennevanger









Geen opmerkingen: