woensdag 16 maart 2022

Jan V. wint van Rob en is koploper in de stand! Herwig wint van Ben, Ronald en Hans remise, Gerard wint van Jan H...

 

WINTER COMPETITIE 14 MAART 2022


Negen schakers wisten vanavond het clubhuis te bereiken. Voorzitter Theo van Zessen nam vrijwillig een avondje vrijaf. Theo besteedde zijn tijd nuttig, want hij schreef een commentaartje bij de partij van Herwig en Ben. Koos was vanavond verhinderd wegens trieste familieomstandigheden. Jan Hennevanger deed vanavond de fotoshoot en als gebruikelijk knutselde Jan de standenlijsten in elkaar.        

Jan H. verzorgde de fotoshoot...

Ben Riksen had wit tegen Herwig Devolder. Herwig won, 0-1. Theo schreef het volgende:

Na 17 zetten heeft Herwig het initiatief: hij valt aan op de koningsvleugel. Als wit 18. Ph4 speelt om te vereenvoudigen, gaat hij misschien wel mat. Ben ziet dit vermoedelijk en speelt 18. g4. Komt hij daarmee uit de problemen? Neen, zwarts paard valt binnen op e5 en de druk op Ben zijn stelling is te groot.


Ben verliest van Herwig...

Ronald Lemmen had wit tegen Hans Schrumpf. De partij eindigde in remise, ½-½. Ronald schreef:

Modern Defence van Ronald. Hans kreeg tegenspel en won een pion. Na wat afruil bood Hans remise aan met een pluspion. En dus remise.

 

Ronald en Hans remise...

Rob Vermoolen had wit tegen Jan Verveen. Jan won. Jan mailde het volgende:

Jan nu hoogste in de boom...
Vorige week was er geen verslag van mij want ik was gevraagd in te vallen voor het viertal. Ik kwam tegenover een man te zitten welke een oud-leerling van Theo was geweest en nu tevens voorzitter van de club waartegen wij speelden, maar toen de man zijn naam noemde ging er een belletje rinkelen. Ik ben in de papieren gedoken en jawel wij hadden elkaar 10 jaar eerder op 23 januari 2012 ontmoet, leuk om te zien hoe levens lopen. Twee leden die tegen elkaar speelden, nu de voorzitter en de secretaris van beide verenigingen die tegen elkaar streden. Wat betreft het uitstapje: dat heeft mij geen windeieren gelegd want tot mijn grote genoegen blijk ik weer de hoogste tak veroverd te hebben in de interne competitie hetgeen mij een grote glimlach op mijn gezicht toverde. Nu over de partij van deze avond. Mijn tegenstander was Rob Vermoolen, een nieuw lid mee gekomen met Daan van Loenen die tevens zijn buurman is. Hij heeft een aantal jaren stilgestaan en moet door veel spelen weer op niveau komen. Rob had wit deze avond en begon behoedzaam aan de wedstrijd maar aan het begin van het middenspel beek dat hij zichzelf behoorlijk had vastgezet. Om daar uit te komen probeerde hij het spel te forceren wat uiteindelijk leidde tot een kwaliteitsverlies, hoewel Rob daarna nog dapper door ging bleek hij het verlies niet te kunnen compenseren en gaf op. Rob hoeft zich echter niet te schamen, het had ook de andere kant op kunnen gaan.  

 

Jan wint van Rob en staat nr. 1 in de stand...

Gerard Turkenburg had wit tegen Jan Hennevanger. Gerard won, 1-0. Jan schreef:

Zwart wist de eerste aanval van wit af te slaan en kwam steeds beter te staan. De tijd werd ook een tegenstander voor zwart. Een offer was niet voldoende om de partij te winnen. Wit wist een matnet te vinden.

 

Gerard wint van fotograaf Jan...


Verslag: Aad Juijn
Fotografie: Jan Hennevanger
Sterschrijvers: Theo van Zessen, Ronald Lemmen, Jan Verveen, Jan Hennevanger
Standen: Jan Hennevanger










Geen opmerkingen: