dinsdag 4 september 2012

En de prijs gaat naar...



Algemene Leden Vergadering 2012


Prinsjesdag...
Afgelopen maandag (3 september 2012) was het weer zover…de jaarlijks terugkerende ALV. Zo’n jaarvergadering sluit het vorige seizoen (2011/2012) af en opent het komende seizoen (2012/2013). Zeg maar een soort van “Prinsjesdag”…immers het maakt tevens het nieuwe beleid openbaar. Het grote verschil met Prinsjesdag is; bij ons heeft u op zo’n avond stemrecht over de nieuw te varen koers. Onze vergaderingen lopen over het algemeen lekker vlotjes…zo ook deze keer. Ik ga u natuurlijk niet vermoeien met alle besproken details, maar de hoogtepunten van de avond komen natuurlijk wel aan bod…

Doordat we halverwege het seizoen 2009/2010 geconfronteerd werden met ’n forse verhoging van de huur en bovendien de afdracht aan de KNSB werd verhoogd, zagen wij ons genoodzaakt de contributie gefaseerd te verhogen. In 2 seizoenen evenzoveel malen een tientje verhoging. Waardoor de teller voor seniorleden uiteindelijk op 110 Euro per seizoen kwam te staan (jeugdleden, onder de 18 jaar betalen 55 Euro per seizoen). Het goede nieuws is dan ook dat er het aankomende seizoen geen contributieverhoging plaatsvindt. Wanneer u nieuwe leden weet mee te tronen naar onze immer gezellige vereniging, zal de draagkracht breder worden en zal een mogelijke verhoging voor 2013/2014 wellicht ook uit kunnen blijven.

Wat waren vanavond de meest heuglijke en belangrijke momenten?

Met name drie “zaken” sprongen in het oog. Het meest gedenkwaardige moment was ongetwijfeld de uitreiking van de KNSB erespeld aan Cees Troost. Zo’n KNSB erespeld “verdien” je met een halve eeuw lidmaatschap van de KNSB! Dit betekent dat Cees ergens in 1962 moet zijn begonnen met schaken in clubverband. Ietwat onwennig en bevreesd voor mogelijke verwondingen speldde voorzitter Theo van Zessen het fraaie kleinood bij Cees op het linkerrevers van diens colbertje. Nadat deze operatie succesvol ten einde was gebracht, mocht Cees onder daverend applaus van de leden weer plaats nemen in de zaal. Cees…nogmaals van harte gefeliciteerd met dit bijzondere feit.

Cees...50 jaar KNSB!!


Nog een opmerkelijk moment was er een van bestuurlijke aard. Op 5 september 2005 trad Guus Melchers aan als penningmeester van onze vereniging. Dat betekent dat Guus op 2 dagen na 7 jaren over onze centjes is gegaan. Zonder de andere bestuursleden tekort willen doen, lijkt mij de baan van penningmeester de verschrikkelijkste bestuursbaan. Per slot van rekening ben je ongewild een soort deurwaarder, want niet ieder lid staat  zijn verplichte schatting aan de club zonder “zachte” dwang af. Van hieruit bedanken we Guus voor zijn onbezoldigde diensten ten goede van onze vereniging. Naast het penningmeesterschap zullen wij Guus en zijn vrouw Annie zeker missen wat betreft de uitzonderlijke kookkunsten, wij denken dan voornamelijk aan de zelfgemaakte sateetjes die bij speciale clubaangelegenheden geserveerd werden door het stel! Dank voor alles Guus!

Of de nieuwe penningmeester zich ook zal ontpoppen als een keukenprins moet worden afgewacht. Wel is zeker dat in Jan Hennevanger een, naar mijn idee, consciëntieus  (niet te verwarren met contentieus) man is binnengehaald. Jan komt me voor als een betrouwbaar type en lijkt me dus niet de man er naar om zich op een goede dag met uw penningen blijvend op Curaçao te vestigen. Jan…van harte welkom in het bestuur!

Jan heeft er duidelijk zin in...


Ook niet geheel onbelangrijk… 

…is de prijsuitreiking. De vele prijzen; bestaand uit bekers en gegraveerde Parker pennen werden door onze revaliderende wedstrijdleider intern; Frans Groeneweg en zijn vrouw Sylvia keurig bij mij thuisbezorgd. Ondanks het feit dat Frans enige rust in acht moet nemen blijft hij clubmens in hart en nieren. Frans en Sylvia gaan ook de standenlijsten zoals u die altijd gewoon was voor hun rekening nemen. Dat betekent dat er een eind komt aan de “old school” handgeschreven rangen en standen lijsten van onze voorzitter en notoir “anti-digitalist” Theo van Zessen. Onder de foto’s vindt u teksten met vermelding van de bijbehorende prijs…

Aad...Kampioen wintercompetitie en hoogste teamscore team 1


Freerk...2e wintercompetitie en hoogste
teamscore team 2


Ben...3e wintercompetitie


Theo...4e wintercompetitie


Frans...5e wintercompetitie


Gerard...1e ratingvooruitgang


David...Bekerkampioen
en 2e ratingvooruitgang


Michelle...3e ratingvooruitgang


Dick...hoogste teamscore team 3


Jaap...hoogste teamscore team 3


Jan...hoogste teamscore 4-tal


Ron...hoogste teamscore 4-tal


FM John...zomerkampioen


Jan...gedeeld 2e zomercompetitie


Hans...gedeeld 2e zomercompetitie


Na de vergadering konden de schaakverslaafden zich uitleven in een snelschakertienkamp…zie het fotoalbum (hieronder). Nu we het over een fotoalbum hebben. Ik schaam mij ervoor om het ondervonden probleem hier openlijk kenbaar te maken…maar vooruit. Ik heb als webmaster al eens klachten over de grootte van zo’n web album gehad. Inderdaad, het zijn kleine fotootjes die u met zekere snelheid aan het oog voorbij ziet trekken. Het is inderdaad geen doen om met uw loep aan uw beeldscherm gekluisterd te moeten zitten. Voor de digibeten onder u…bent u wel eens op het idee gekomen om met uw muis op zo’n web album te klikken? Ik kan het u aanraden…er gaat een geheel nieuwe wereld voor u open…probeer het maar eens!





Aanstaande maandag 10 september gaat de nieuwe wintercompetitie los! Tevens start in de week van 24 september de RSB competitie, de linken die naar de indelingen verwijzen zult u binnenkort kunnen vinden in de verschillende teammenu’s bovenaan de website. De RSB vergadering is woensdag 5 september en dan zal tevens de definitieve speelindeling en de uitslag van de RSB bekercompetitie loting bekend worden gemaakt. Wij verwachten u allen as. maandag fris en fruitig aan de start van het nieuwe seizoen!

Verslag/Storyboard: Aad Juijn
Bijzonder lid: Cees Troost










FotoStudio: Elise Juijn     



   

Geen opmerkingen: