donderdag 30 mei 2019

Pinkstertoernooi oftewel het snelschaakkampioenschap van de club prooi voor FM John van Baarle...FM  JOHN  VAN  BAARLE  WINT  SNELSCHAAKKAMPIOENSCHAP

Zomerschaak bij HZPS...
Belangrijk: Maandag 3 juni start bij HZP SCHIEDAM de zomercompetitie, iedere maandag tot eind augustus (met uitzondering van 10 juni (Pinksteren) en 29 juli en 5 en 12 augustus i.v.m. vakanties). Leden van andere verenigingen en thuisschakers zijn ook van harte welkom. Ieder speelt 3-5 partijen op een avond. Je hoeft niet iedere avond mee te doen. Wie uiterlijk om 19.50 uur aanwezig is, wordt die avond ingedeeld. Ieder speelt tegen schakers van ongeveer het eigen niveau.

Merci voor Gerda en Karel...
Afgelopen maandag werd geschaakt om het snelschaakkampioenschap van onze vereniging. Voor het begin werden de twee barmedewerkers, die de gezellige schaakavonden mogelijk maken, in het zonnetje gezet: beiden kregen onder applaus een grote doos MERCI chocolade (heel toepasselijk natuurlijk!)

Merci... Gerda en Karel!

Twaalf leden deden mee met het snelschaken. Zij werden volgens rating verdeeld over twee groepen. Iedere groep speelde een dubbele ronde met 5 minuten bedenktijd. Met zo weinig bedenktijd gaat er natuurlijk van alles mis. Soms zag iemand niet dat hij schaak stond. Jammer dan: verloren. Ook kwam het enkele malen voor dat bij beiden de bedenktijd op was en dat dit pas later geconstateerd werd: remise dus.

De uitslagen:

Groep 1.

1
FM John van Baarle
8.5 uit 10
2
Aad Juijn
6
3/4
Ben Riksen
5
3/4
Frans Groeneweg
5
5
Theo van Zessen
3
6
Arjan Schouteren
2.5

Voorzitter Theo en Ben...

Webmaster Aad...

Wedstrijdleider intern Frans...
        
Wedstrijdleider extern Arjan en club-snelschaakkampioen FM John...


Groep 2.

1
  Jannieko Scheele
9  uit 10
2
  Gerard Turkenburg
6
3/4
Hans Schrumpf
5.5
3/4
Jan Verveen
5.5
5
F.G. Maas
2.5
6
Jan Hennevanger
1.5
                                   
 
Secretaris Jan en Hans...

Gerard en F.G.

Penningmeester Jan versus Jannieko...

Verslag/Fotografie: Frans Groeneweg 
Gedachtebeheer: Aad Juijn
Geen opmerkingen: