donderdag 31 mei 2018

Pinkster snelschaaktoernooi 2018...



SNELSCHAAKKAMPIOENSCHAP VAN HZP SCHIEDAM 2018

alleen maar aardige leden ...
Afgelopen maandag (28-05) was er bij de onze vereniging het snelschaakkampioenschap. Zoals gewoonlijk liet Frans voor de zekerheid aan alle deelnemers de spelregels zien. Want heel vroeger mocht je de koning van de tegenstander slaan als die niet zag dat hij schaak stond. Dat mag al lang niet meer: je moet zeggen ik kan je koning slaan en dan de partij opeisen. Ook zijn er regels over onreglementaire zetten. Iedereen zei natuurlijk dat hij het wist. Maar wat gebeurde er in de loop van de avond: iemand sloeg de koning!!! De tegenstander had de partij op kunnen eisen. Maar bij onze vereniging zijn alleen maar aardige leden en de tegenstander accepteerde gewoon de nederlaag omdat hij niet gezien had dat hij schaak stond. Klasse!!!

In voorgaande jaren hadden we zoveel deelnemers dat er in twee groepen gespeeld moest worden. Door allerlei omstandigheden waren er nu maar 10 deelnemers. Dus slechts 1 groep met een dubbele ronde. Iedereen speelde dus 18 partijen met 5 minuten bedenktijd. Een zware klus, zeker bij de hoge temperatuur in de speelzaal.

verhuizing regelen...
Naast het schaken waren er andere belangrijke zaken: hapjes en prijzen voor iedereen. Verder was Andries Schukking, vanwege emigratie, voor de laatste keer even aanwezig. Jan Hennevanger kwam alleen even kijken: hij deed niet mee, want Jan gaat verhuizen en die verhuizing regelen, is belangrijker dan een potje schaken.

Prijzentafel...

Andries: laatste keer HZPS...


De resultaten:



Totaal score
Ronde 1
Ronde 2
1
John van Baarle
15½
7
2
Ben Riksen
13
7
6
3
Jannieko Scheele
12
4
Aad Juijn
11½
5
5
Theo van Zessen
5
6
Dick Vons
8
7
Hans Schrumpf
7
3
4
8
Marco Zwanenburg
6
9
Jan Verveen
4
2
2
10
Gerard Turkenburg
2


Aad en snelschaakkampioen FM John...

Marco versus Hans...

Ben (2e plek) en Jan...

Theo versus Dick...

Jannieko (knap 3e) en Gerard...

Hans tegen Dick...

Marco en Theo...

FM John versus Jannieko...

Ben en Aad...

Chocolade voor Gerda...
Na afloop feliciteerde voorzitter Theo van Zessen John van Baarle met het behalen van het snelschaakkampioenschap van onze vereniging. Hierna kon iedere op volgorde van de behaalde punten zijn prijs uitzoeken op de wel voorziene prijzentafel. Natuurlijk kreeg onze bardame Gerda onder applaus een grote doos Merci chocolade.

FM John prolongeert zijn titel en ontvangt de
felicitaties van voorzitter Theo...

Belangrijke mededeling: maandag 4 juni begint de zomercompetitie: 3-4 partijen per avond. Iedereen kan meedoen. Indeling op sterkte. Wie op de maandagavonden uiterlijk tien voor acht aanwezig is wordt die avond ingedeeld (je hoeft dus niet iedere maandagavond mee te doen).

Verslag/Fotografie: Frans Groeneweg
Gedachtebeheer: Aad Juijn



Geen opmerkingen: