dinsdag 20 december 2016

Kersttoernooi 2016...


KERSTTOERNOOI  2016

Belangrijk: 26 december en 2 januari gesloten.

Kerstboom...
Afgelopen maandag werd ons traditionele Kersttoernooi gehouden: snelschaken dus. Hoe zat het ook al weer met de spelregels? Koningen slaan? Onreglementaire zet? Frans nam geen risico: iedereen kreeg de spelregels te lezen. Daarna schaken in een mooi versierde zaal: een kerstboom, fraai bespoten ramen met linten en alle tafels bedekt met mooi Kerstpapier.

Er deden 18 schakers mee, dus 3 groepen met 6 schakers, 5 minuten bedenktijd en een dubbele ronde. Resultaten:





Groep 1.

Daniël van Loenen
7 punten uit 10
Aad Juijn
7
John van Baarle
6,5
Ben Riksen
6,5
Eric Emor
2,5
Gerard Turkenburg
0,5


Groep 2.

Arnold van der Kammen
7 punten uit 10
Daan van Loenen
6
Theo van Zessen
6
Jannieko Scheele
6
Dominic Louer
4,5
F.G. Maas
0,5


Groep 3.

Dick Vons
7,5 punten uit 10
Diego Kaersenhout
7
Hans Schrumpf
6,5
Marco Zwanenburg
6
Jan Verveen
3
Roger Pearson
0

Zoals te verwachten was, ging er bij het snelschaken van alles mis: stukken gewoon in laten staan en ook onreglementaire zetten doen. Gelukkig wist iedereen nu hoe dat opgelost moest worden. Ook waren er leden die goed wilden schaken en ruim de tijd namen voor iedere zet. Helaas gaat dat bij snelschaken niet zo goed.

Ook nu weer waren er hapjes op iedere tafel.

Er was een mooie prijzentafel en wat iedereen opviel: geen drank, alleen eetbare prijzen, omdat die de afgelopen jaren steeds als eerste werden gekozen.


Prijzentafel...


Na afloop van het schaken noemde Theo van Zessen de punten die de deelnemers hadden behaald en konden zij vervolgens hun prijs uitkiezen. Sylvia en Frans kregen voor de organisatie ook een prijs. Voor Gerda was er een speciale prijs: een grote doos Merci chocolade die zij onder een terecht applaus in ontvangst nam.


De voorzitter wenste iedereen prettige feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar. Op 26 december en 2 januari zijn we gesloten zodat Theo hoopte dat iedereen op 9 januari weer aanwezig zou zijn. 




Verslag/Fotografie: Frans Groeneweg




Geen opmerkingen: