vrijdag 17 juni 2016

Opgelet: het verslag van de zomercompetitie van afgelopen maandag (13 juni) vindt u onder dit bericht!





Aanstaande maandag 20 juni is er geen zomerschaak, maar een ingelaste ledenvergadering. Het bestuur vraagt u met klem om op deze avond aanwezig te zijn!! De vergadering zal gaan over de toekomst van onze schaakvereniging. U vindt hieronder de inhoudelijke tekst van het document dat aan ieder lid is verstuurd.

Leden,

Het zal u niet ontgaan zijn dat ons ledenaantal al jaren daalt. De opkomst op de clubavond daalt ook steeds, met alle gevolgen voor de interne competitie. Door het dalend ledenaantal wordt het ook steeds moeilijker om de bestuursfuncties te vervullen.

Onlangs heeft ons bestuur Fianchetto benaderd, de andere schaakvereniging in Schiedam, met een verzoek om overleg.

Dit overleg heeft dinsdag 31 mei plaatsgevonden. Hierbij waren aanwezig: de voorzitter en secretaris van Fianchetto en Theo van Zessen en Frans Groeneweg.

Er zijn een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

De eerste mogelijkheid is “geen fusie”. We gaan gewoon door zoals we nu bezig zijn. Eventueel met de mogelijkheid dat leden van Fianchetto gratis mee mogen doen met onze interne competitie. De vraag is: “Hoelang houden we dit nog vol?”

De tweede mogelijkheid is een fusie met behoud van de eigen speelavond voor HZP Schiedam leden op maandag. Het bestuur van Fianchetto gaat na of we op maandag in hun clublokaal in Tuindorp in Schiedam kunnen spelen.

De derde mogelijkheid is een totale fusie met één speelavond op donderdag in Tuindorp.

Voordelen:

– Meer leden en meer variatie in tegenstanders.

– Grotere opkomst op clubavonden.

– Lagere contributie: van 110 euro naar ongeveer 80 euro per jaar.

Wij verzoeken u om hierover uw mening te vormen. Mogelijk na een discussie op de clubavond.

Het bestuur houdt op maandag 20 juni vanaf 20.00 uur een bijzondere ledenvergadering waarbij over deze onderwerpen een beslissing genomen zal worden.


Het bestuur.

Kunt u echt niet? Meldt dit dan even bij Frans Groeneweg: E-mail sylviaenfrans@gmail.com  Tel. 06-27001112. U kunt dan meteen uw voorkeur kenbaar maken...



Geen opmerkingen: