woensdag 17 december 2014

Kersttoernooi 2014...


KERSTTOERNOOI 2014

Belangrijke mededeling: 22 en 29 december gesloten.

Afgelopen maandag hebben we ons Kersttoernooi gehouden. Daar gaat wat voorbereiding aan vooraf. Eerst alle leden mailen of opbellen om na te gaan wie er meedoet en hoeveel prijzen we dus moeten kopen. Enkelen zijn niet bereikbaar of weten nog niet of ze kunnen. Maar ook voor hen moet er een prijs zijn voor als ze toch komen. Dan nog twee prijzen voor de dames achter de bar en nog twee prijzen extra zodat ook de laatste nog wat te kiezen heeft.

Dan de prijzen kopen. Vroeger was er veel wijn op de prijzentafel, maar de laatste jaren is er meer belangstelling voor lekkere etenswaren. Voor het Kersttoernooi is dat gemakkelijk: kerststol, kerstkransen, enz. (voor het Pinkstertoernooi zijn dat soort lekkere dingen er niet).

De prijzen...


Nadat de prijzen zijn gekocht komen er twee afzeggingen en één deelnemer, die zich opgegeven had, komt niet. Dus meer dan genoeg prijzen. Zo gaat dat altijd, maar je kunt er geen rekening mee houden bij het inkopen.

Thuis snijdt Frans de worst en de kaas, zodat die 's avonds gemakkelijk rondgedeeld kan worden. Maar tijdens het snijden van de worst is er ineens controle door de Keuringsdienst van Waren, in de vorm van drie krijsende poezen. Op grond van de geur zijn de twee worstsoorten dus al goedgekeurd, maar dat is natuurlijk niet voldoende: beide soorten worst worden ter keuring aangeboden. Gelukkig erg overtuigend goedgekeurd!

Keuringsdienst van Waren...


Kerstboom inspectie "huize Groeneweg"...


's Avonds de uitgaven bij de penningmeester gedeclareerd en natuurlijk vermeld dat het niet helemaal klopt: de hoeveelheid worst is iets minder dan op de bon staat en er is geen bewijsje van de Keuringsdienst van Waren. Jan belooft het soepel te regelen.

De leden komen binnen en Frans neemt geen risico: iedereen krijgt de snelschaakregels te lezen, want hoe zat het ook al weer met het slaan van de koning en met onreglementaire zetten. Als John van Baarle en Aad Juijn tijdens het binnenkomen van de leden bij Frans aan tafel zitten, wordt de loting van de volgende bekerronde verricht en ook nog tussendoor wordt het vervoer voor de komende uitwedstrijd van het eerste team geregeld.

Vervolgens samen met Theo van Zessen indelen, de indeling voorlezen, samen met de dames de hapjes ronddelen, de prijzentafel regelen en foto's maken voor de website.

Dit klinkt misschien alsof het een beetje stressen is. Dat is het ook, maar daarover kun je niet klagen, want het wordt goedgemaakt met vorstelijke salarissen voor de bestuursleden.

... beetje stressen?


Gerard Turkenburg had een aardige attentie voor de dames achter de bar: voor beiden een mini-kerstboompje.


   
Later op de avond komt Andries Schukking nog. Hij komt de wedstrijd van het tweede team op 26 januari regelen. Ja, u leest dit goed: 26 januari en nu al regelen. De teamleden denken dat ze moeten proberen om degradatie te voorkomen. Onzin natuurlijk. Met zo'n teamleider gaan we voor het kampioenschap!!!

Teamleider Andries en Voorzitter Theo...


Er wordt geschaakt in drie groepen van 7, met een dubbele ronde en 5 minuten bedenktijd. Bij vorige toernooien waren er regelmatig zeer krachtige uitdrukkingen als het weer eens mis ging. Dit keer niet één keer gehoord. Werd er echt goed geschaakt?




De uitslagen.

GROEP 1

1
John van Baarle
9,5 uit 12
2
Alex Kapitonenko
8,5
3
David van der Mast
7
4
Jan Zoorob
4,5
4
Theo van Zessen
4,5
6
Aad Juijn
4
6
Ben Riksen
4


GROEP 2

1
Arnold van der Kammen
9 uit 12
2
Eric Emor
8,5
3
Hans Schrumpf
7
4
Dick Vons
4,5
4
David van der Vloed
4,5
4
Gerard Turkenburg
4,5
7
F.G. Maas
4


GROEP 3

1
Jan Brand
7,5 uit 12
2
Leo Pletikosic
7
2
Dominic Louer
7
4
Jan Verveen
6,5
5
Marco Zwanenburg
6
5
Diego Kaersenhout
6
7
Jan Hennevanger
1

Na het schaken verrichtte Theo van Zessen de prijsuitreiking en hij besloot met iedereen prettige feestdagen te wensen.

... prettige feestdagen!



Klikt u hieronder op het webalbum voor alle foto's...




Wedstrijdleiding/Verslag/Fotografie: Frans Groeneweg
Inkoopautoriteit: Sylvia Groeneweg
Worstcontrolecommissie: Kattensociëteit “Groeneweg”
Gedachtebeheer: Aad Juijn

Geen opmerkingen: