donderdag 17 juni 2021

Theo wint van Hans en is clubkampioen! Herwig verslaat Ben, Ronald wint van Piet, F.G. verliest van Marco en Simon verslaat Gerard!!

 

INTERNE COMPETITIE 14 JUNI 2021

half jaartje lockdown...
In een bewogen seizoen dat zich kenmerkte door o.a. een half jaartje lockdown en ongeveer slechts 15 clubavonden telde, stond vanavond alweer de laatste ronde op het programma. Hoe het sfeertje was deze avond moet ik u schuldig blijven, daar ik mijn lidmaatschap helaas heb moeten beëindigen. Koos mailde foto’s van de spelers en van de handgeschreven verslagen door. Tien spelers waren van de partij en dat resulteerde in de volgende ontmoetingen:

 


Ben Riksen had wit tegen Herwig Devolder. Van deze partij is geen verslag maar Herwig won.

 

Ben verliest van Herwig...

Theo van Zessen had wit tegen Hans Schrumpf en bij winst van Theo zou hij het clubkampioenschap op zijn naam schrijven. Theo schreef het volgende:

In de opening verliest zwart een pion. Hij lijkt er wel een goede stelling voor terug te krijgen. Maar na dameruil weet wit alle dreigingen te bezweren en een tweede pion te winnen. Op de 36e zet geeft Hans het op. Omdat Theo daarmee vijf punten in de ladderstand wint, is hij kampioen. En dat precies in het 50e jaar van zijn lidmaatschap. Een keer eerder was hij ook kampioen (1986?). Uiteraard speelt het afhaken van Aad hierbij een belangrijke rol.

 

Theo wint van hans en is daarmee clubkampioen!

Ronald Lemmen had wit tegen Piet Hofstee. Een verslag hiervan is niet geschreven. Ronald wist de partij te winnen.

 

Piet verliest van Ronald...

Marco Zwanenburg had wit tegen F.G. Maas. Theo schreef over deze partij:

F.G. komt een toren voor en lijkt volkomen gewonnen te staan. Hij valt ook nog eens de dame van Marco aan en optisch gaat dat ook nog eens meer materiaal opleveren. Met een duivelse paardzet naar e6 weet Marco de kansen te doen keren. Pe6 is een familieschaak en fxe6 kan niet omdat de witte dame, hoewel aangevallen door Tf2 de f- pion met daarachter de zwarte Kf8 pent. Door de verwikkelingen komt Marco een kwaliteit en een pion voor. Hij speelt echter aarzelend en zwart wint twee pionnen terug. Is de resterende stelling nog gewonnen voor wit?? Marco hoeft het niet meer te bewijzen want Frans verliest op tijd.

 

F.G. verliest op tijd van Marco...

Simon Slui had wit tegen Gerard Turkenburg. Gerard schreef hier het volgende over:

Een Siciliaanse partij die in het begin gelijk opging. In het middenspel kwam Simon iets beter te staan, maar er waren kansen voor beide zijden. In het eindspel maakte Gerard een fout en gaf een kwaliteit weg. Hierna kon Simon snel een matnet verzinnen en moest Gerard opgeven. Dit was een erg sterke partij van Simon.

 

Simon wint van Gerard!!




In de eindstand heeft Theo van Zessen met 52 punten beslag gelegd op het clubkampioenschap. Aad Juijn werd tweede met 47 punten. Ronald Lemmen eindigde op de derde plaats met 46 punten.

In de eindstand van de clubrating is Herwig Devolder met 1991 punten eerste geworden. Davey Hoogstad is tweede geworden met 1973 punten. Aad Juijn bezet met 1938 punten de derde plek.

Bij de vooruitgang in de clubrating is Simon Slui de winnaar: Simon verbetert zijn clubrating met +143 ELO punten. Op de tweede plek is Ronald Lemmen geëindigd met +120 punten. Marco Zwanenburg werd derde met +80 punten.

 

Verslag: Aad Juijn
Fotografie: Koos Versloot
Standengebeuren: Jan Hennevanger
Sterreporters: Theo van Zessen, Gerard Turkenburg

 





      

 


Geen opmerkingen: