donderdag 10 december 2020

Aad en Davey houden het op remise, Ben en Hans, Theo en Ronald volgen dit voorbeeld. Piet wint in stijl van Gerard. Simon verslaat Eric!!!!

 

INTERNE COMPETITIE 7 DECEMBER 2020

 

Verplichte vaccinaties?
Ondanks de kou en het nieuwe ‘normaal’ kwamen er toch nog tien man opdagen. Vorige week was ik zelf afwezig vanwege verkoudheidsklachten. Mijn vrouw werkt in de zorg en had ook last van deze klachten, haar werkgever wilde dat zij een ‘coronatest’ ging doen. Nu weten wij inmiddels dat de PCR test onvolkomen is om vast te stellen of je besmettelijk bent. Zie hier. Mijn vrouw werd verblijd met een negatieve uitslag, waaruit ik dan weer concludeerde dat ik dan ook wel negatief zou zijn. Dan is er ook nog het feit dat als je het hebt dat de mortaliteit van het virus 0.23% is voor mensen boven de 70 jaar en 0.05 % voor mensen onder de 70 jaar (bron: WHO). Laat dit alles nu eens goed tot u doordringen. Er wordt al meer dan een half jaar geroeptoeterd dat de enige oplossing het vaccin is. Dit doet mij sterk denken aan de in 2009 (overigens mislukte) vaccinhype rond het toenmalige Mexicaanse griepvirus (zie hier). Mijn persoonlijke idee is dat Big Pharma middels hun zetbaasje de WHO de zaakjes deze keer beter heeft voorbereid en zich dit ‘buitenkansje’ deze keer niet door de vingers laat glippen. De kostprijs van een vaccin bedraagt 2 x €15,50 per persoon (zie hier), ieder persoon dient namelijk twee vaccinaties te ondergaan. Dat de nieuwe generaties vaccins o.a. gen manipulerend zijn maakt zo’n spuit in mijn arm er voor mij niet aantrekkelijker op. Wanneer u uw Duits op orde heeft of uw Engels (ondertiteling) goed genoeg is dan raad ik dit interview met een bekend Duits viroloog aan. Denkt u eens na over het volgende: wanneer men mensen in feite moet chanteren (mensen die weigeren, niet naar concerten, enz.) om een veilig vaccin te laten inspuiten, voor een virus dat zo gevaarlijk is dat men zich moet laten testen om te kijken of je het überhaupt wel hebt, als de situatie echt zo hopeloos was dan had men volgens mij al deze propaganda niet nodig. Tot zover mijn wekelijkse bijdrage aangaande de COVID-19 toestand in de wereld…

Hieperdepiep 75 jaar!
Tien man dus, indeler Theo van Zessen hoefde deze keer niemand teleur te stellen. Ben Riksen werd door zijn clubgenoten gefeliciteerd. Ben is namelijk op dezelfde dag jarig als de tegenwoordig veel geplaagde goedheiligman Sint-Nicolaas. Weliswaar is Ben jonger dan de goedheiligman, maar Ben is met 75 jaar aardburgerschap toch zeker ook op een te respecteren leeftijd gekomen. Verder schoot barman Koos de plaatjes, deed Jan H. zijn huiswerk door de standen in elkaar te knutselen en maakte ondergetekende datgene mogelijk hetgeen u nu zit te lezen.

 

Aad Juijn had wit tegen Davey Hoogstad en dat zijn de nummers een en twee van de ratinglijst. Aad schreef er het volgende over:

Diagram 1 na 12... a6
In een Franse doorschuif reageerde Davey met een vroegtijdig 5… f6. In plaats van de druk op te voeren op de witte pion d4 met 5… Db6, is het idee van Davey om de pion op e5 te ondervragen ook goed speelbaar. In diagram 1 heeft zwart 12… a6 gespeeld en dat was natuurlijk nodig om het witte paard van b5 af te houden. De vraag waar ik mij in deze stelling voornamelijk mee bezig hield: gaat zwart voor de korte of lange rok? Volgens Stockfish 12 is de ontwikkelingszet 12.Tad1 … (+0.85) de beste optie. Ik speelde echter het premature 12.b4 … met als idee de lange rokade te ontmoedigen en tegelijkertijd veld d4 vrij te maken voor mijn paard op a3. Volgens de schaakengine is de stelling nu volledig in evenwicht.


Diagram 2 na 21.Lg3 ...
Het zwarte tegenspel zit hem in de halfopen f- lijn, bijv. via een goed getimed kwaliteitsoffer op f3. De bij Davey gebruikelijke tijdsdruk kwam ook bij deze partij om de hoek kijken. Davey bood op de 19e zet, met nog een kwartiertje op de klok, remise aan. Ik had nog een half uur en wilde nog even doorspelen. Even later bood ik op de 21e zet zelf remise aan en Davey accepteerde. De slotstelling (diagram 2) ontstond na 21.Lg3 … Davey meende na afloop beter te staan en meldde dat als hij meer tijd had gehad door zou zijn gegaan. Zijn idee was 21… Tef7 of misschien zelfs wel direct 21… Txf3. In overeenstemming met Davey gaf Stockfish 12 beide zwarte zetten ook als sterkste mogelijkheden aan, maar het over de beoordeling van de stelling niet met Davey eens is, beide mogelijkheden krijgen van Stockfish 12 een wit voordeel van +2.00. Wat mij betreft was de weg nog lang en zeker niet zonder gevaar geweest. Aangezien het inmiddels al kwart voor elf was en wij nog als laatsten bezig waren, zetten wij met dit vroegtijdige remiseakkoord tevens voor barman Koos de deur open naar zijn vrijheid

 

Aad en Davey: remise...

Ben Riksen had wit tegen Hans Schrumpf. Van deze partij is geen verslag maar ondergetekende constateerde wel dat Ben na zijn lange rokade volledig werd ingesnoerd. Hans zocht naar winnende combinaties welke er kennelijk niet in zaten. Wanneer Hans echter rustig de a- lijn zou openbreken met de a- pion had de zaak vanzelf gelopen. Hans miste dit echter en de heren kwamen remise overeen.

Hans vergeet te winnen van Ben en dus remise...


Theo van Zessen had wit tegen Ronald Lemmen en ook van deze partij geen verslag. Ondergetekende constateerde wel dat Ronald een pion achter kwam maar er uiteindelijk toch in slaagde de boel op remise te houden.

 

Theo en Ronald: remise...

Piet Hofstee had wit tegen Gerard Turkenburg. Geen van beide heren schreef een verslag maar Piet leverde na afloop wel zijn notatieformulier in bij ondergetekende. En dat was best begrijpelijk want Piet speelde vanavond de sterren van de hemel. In een boeiende aanvalspartij liet Piet Gerard kansloos. U kunt zelf een oordeel vellen over deze partij welke door Stockfish 12 werd becommentarieerd, en dat doet u hier

Piet in stijl voorbij Gerard...


Eric Emor Had wit tegen Simon Slui. Ook van deze partij is er geen verslag. Ondergetekende constateerde tot zijn grote verbijstering dat Simon volledig gehakt van Eric maakte. Het lijkt mij de meest grootse prestatie van Simon sinds zijn lidmaatschap bij ons! Een fraaie opsteker… en een hart onder de riem voor Simons verdere schaak ambities.

Simon wint op grootse wijze van Eric...

 



Bij de stand staat Aad Juijn met 40 punten op de eerste plaats. Ben Riksen is opgeschoven naar de tweede plaats en staat op 37 punten. Gerard Turkenburg staat met 36 punten op de derde plek.

Bij de stand van de clubrating staat Aad Juijn met 1997 punten bovenaan. Davey Hoogstad staat tweede met 1973 punten. Theo van Zessen bezet met 1792 punten de derde plek.

Bij de vooruitgang in de clubrating staat zeer verrassend Simon Slui aan kop: Simon verbetert zijn clubrating met 70 ELO punten. Na Simon volgen o.a.: Ronald Lemmen (+43) en Piet Hofstee (+42).


Verslag/Ballon en covid-19manie: Aad Juijn
Fotografie: Koos Versloot
Standengebeuren: Jan Hennevanger
Sterreporter: Aad Juijn
Partijideoloog: Piet Hofstee








Geen opmerkingen: