woensdag 2 februari 2022

Jan D. wint van Hans, Theo wint van Ronald, Herwig wint van Ben, Jan V. wint van Gerard en Joop wint van Jan H.

 

WINTER COMPETITIE 31 JANUARI 2022


Van een leien dakje...

Deze maandag verschenen er tien spelers aan de start. En geloof het of niet maar van alle vijf de partijen was er deze keer een verslag geschreven. Barman Koos verzorgde de fotoshoot en als gebruikelijk knutselde Jan H. de standen in elkaar. Het ontwarren van de verschillende handschriften ging deze keer van een leien dakje…       

 


Hans Schrumpf had wit tegen Jan Dijkhuizen. Jan won, 0-1. Jan schreef het volgende:

Zwart stelde zich degelijk op in de opening, dus wit, zeker in de gedaante van Hans, speelde enige pionnen te ver naar voren. Zwart kreeg daardoor belangrijke velden in handen. Wit leek aanvallend te staan, maar zijn stukken die dicht bij de zwarte koning stonden, konden niet echt gevaar stichten. De zwarte tegenaanval was niet meer te weerstaan.

 

Hans verliest van Jan...

Theo van Zessen had wit tegen Ronald Lemmen. Theo won, 1-0. Theo schreef:

Zwart speelt een rustige opening. Wit rokeert lang, zwart kort. Dan geeft wit opeens de e- pion weg. Zwart neemt niet maar ruilt het paard op d5. Wit heeft meer ruimte. In de volgende verwikkelingen heeft de zwarte dame steeds minder uitwijk velden. Op de 18e zet moet zwart een paard opgeven om acuut dame verlies te voorkomen. Maar dit lost niets op en na wits 20e zet geeft zwart op.

 

Theo wint van Ronald...

Herwig Devolder had wit tegen Ben Riksen. Herwig won, 1-0. Herwig schreef:

Frans met De2. Beide paarden werden vroeg afgeruild en het werd een gevecht om zo snel mogelijk de vrijpion te krijgen. Herwig won een pion op f5 en toen de witte dame binnenviel op d5 viel het doek voor zwarts stelling. Na a4 creëerde wit de verbonden vrijpion en Ben gaf op.

 

Ben verliest van Herwig...

Jan Verveen had wit tegen Gerard Turkenburg. Jan won, 1-0. Jan schreef het volgende:

Na weer een coronastop waardoor er niet geschaakt kon worden toog ik met goede moed naar ons clubgebouw. De vorige week had ik voorbij moeten laten gaan en dus ik was zeer gemotiveerd. Wedstrijdleider Gerard had blijkbaar een makkelijke avond in gedachten want hij had zich als tegenstander aan mij verbonden, maar sinds Corona ben ik een andere speler geworden versie 2.0.  Gerard wilde Siciliaans spelen maar ik weiger dat soort systemen te spelen dat betekende dat Gerard op onbekend terrein terecht kwam. Ik ontwikkelde een stevige druk en kon mijn stukken goed bewegen daar waar Gerard flink in de verdrukking kwam. Uiteindelijk verloor Gerard een volle toren. Gerard speelde nog even door maar schudde mij uiteindelijk de hand. Weer winst, hopelijk gaat dit nog lang door.

Jan wint van Gerard...

Joop van der Werf had wit tegen Jan Hennevanger. Joop won, 1-0. Jan schreef er het volgende over:

Zwart opende voorzichtig, maar zette toch al vroeg zijn koningstelling open. De zwarte koning raakte op de tocht en wit won snel.

 

Joop wint van Jan...



Verslag: Aad Juijn
Fotografie: Koos Versloot
Sterschrijvers: Jan Dijkhuizen, Theo van Zessen, Herwig Devolder, Jan verveen, Jan Hennevanger
Standen: Jan Hennevanger









Geen opmerkingen: