donderdag 31 maart 2016

Schaakcursus...


SCHAAKCURSUS  HZP SCHIEDAM

De schaakvereniging HZP Schiedam organiseert vanaf maandag 11 april een schaakcursus, steeds op de maandagavonden. De cursisten krijgen van 19.00 tot 20.00 uur les, daarna schaken de cursisten een wedstrijd tegen elkaar.

Stappenmethode...
De lessen bestaan steeds uit twee gedeeltes. In het eerste deel wordt geoefend met werkboeken van de Stappenmethode. Deze werkboeken bevatten steeds een blad met informatie over wat er moet gebeuren in bepaalde typen stellingen. Vervolgens zijn er dan 2 of 3 pagina's met elk 12 opgaven waarin die informatie moet worden toegepast. Werkboek Stap 1 begint vanaf het begin. Stap 2 gaat wat verder, enz. Op de eerste cursusavond wordt nagegaan welk werkboek geschikt is voor de diverse cursisten. Met die werkboeken kunnen de cursisten thuis ook verder oefenen. In het tweede deel van de avond wordt ingegaan op onderwerpen als de opening, mat geven of het eindspel. Mensen die willen leren schaken en mensen met al wat spelervaring zijn dus welkom.

De partij die de cursisten tegen elkaar spelen kan na afloop worden besproken. Na de “echte” partij kunnen ook nog meerdere partijen gespeeld worden.

De cursus wordt gegeven in “De Pionier”, Lekstraat 26, 3114 JS Schiedam. De kosten bedragen 4.60 euro voor het werkboek. Verdere inlichtingen en aanmelden bij

F. Groeneweg, Telefoon 06-46732557.

Geen opmerkingen: