woensdag 26 juni 2024

Arjan wint groep een! Theo wint groep twee met 100% score! Didier is vader geworden!

 

ZOMERCOMPETITIE 24 JUNI 2024

Didier: vaderschap!
Deze week hadden twaalf gegadigden zin in een paar potjes zomerschaak. Tenslotte is de zomer nu écht van start gegaan. De heren werden netjes verdeeld over twee groepen van zes. Groep een werd deze keer gewonnen door Arjan Beaumont (4 uit 5). Groep twee werd met een 100% score opgeëist door Theo van Zessen (5 uit 5). Vaste fotograaf/ barman/ speler Koos liet vorige week om gezondheidsredenen verstek gaan. Maar Koos is uit het oude ‘niet-klagen-maar-dragen’ hout gesneden en kwam trouw zijn ‘plichten’ vervullen. De standenlijsten werden uiteraard door Jan H. verzorgd…

En dan nog even dit: Didier van Willigenburg is vader geworden van een dochter. Alles goed gegaan. Vandaar dat hij voorlopig even afwezig is op de club, hij is nog even aan het genieten van zijn vaderschap. Van harte gefeliciteerd Didier!

De zomercompetitie is een open competitie en dus behoeft u geen lid van HZPS te zijn om gezellig een aantal partijtjes mee te schaken (3 á 5 op ’n avond). M.a.w. óók u bent welkom. Deelname is nog steeds gratis!  





Hans vs. Ben...

Murdoch vs. Paul en daarachter Marco vs. groepswinnaar Arjan...


                             

Theo en Jan...


Gerard en Niels...


Gerard en groepswinnaar Theo...


Barman/ fotograaf/ speler Koos...





Verslag: Aad Juijn

Fotografie: Koos Versloot

Standen: Jan Hennevanger

 


woensdag 19 juni 2024

Paul wint groep een! Wilco en Marco behalen de perfecte score (Wilco in groep twee en Marco in groep drie)...

 

ZOMERCOMPETITIE 17 JUNI 2024


Deelname gratis!!
In de tweede ronde van de zomercompetitie konden wij dertien deelnemers verwelkomen, waaronder drie niet-HZPS-leden. Het schaakgezelschap werd verdeeld over drie groepen. Groep een kende vijf deelnemers, de groepen twee en drie telden ieder vier combattanten. Groep een werd een prooi voor Paul de Freytas (3½ uit 4). In groep 2 hield Wilco van de Velde huis (3 uit 3!). In groep drie gaf Marco Zwanenburg een niet mis te verstaan visitekaartje af (3 uit 3!). Vaste fotograaf Koos moest om gezondheidsredenen verstek laten gaan en dus nam interim fotograaf Jan H. wederom de fotoreportage voor zijn rekening. De standenlijsten werden gewoontegetrouw door Jan H. verzorgd…

De zomercompetitie is een open competitie en dus behoeft u geen lid van HZPS te zijn om gezellig een aantal partijtjes mee te schaken (3 á 5 op ’n avond). M.a.w. óók u bent welkom. Deelname is overigens gratis!  

 



Murdoch (l) versus groepswinnaar Paul en Theo tegen Ben.
Arjan was deze ronde vrij...




Gerard en Hans...

Alexander versus groepswinnar Wilco...





Groepswinnaar Marco tegen Theo...

Niels versus Theo. Jan H. maakte de kiekjes, maar vergat een selfie te maken 😉 






Verslag: Aad Juijn

Fotografie: Jan Hennevanger

Standen: Jan Hennevanger

 


dinsdag 11 juni 2024

Zomercompetitie van start! Murdoch wint groep 1 en Hans en Gerard delen de winst in groep 2...

 

ZOMERCOMPETITIE 10 JUNI 2024


Zomerschaken bij HZPS...
De eerste ronde van de zomercompetitie werd door elf schaakenthousiasten bezocht. Dit aantal werd verdeeld over twee groepen. Groep 1 werd gevuld met zes deelnemers en in groep 2 werden vijf spelers geplaatst. In groep 1 gaf Murdoch Mac Lean (S.V. Onésimus en S.V. Schaakhuis) zijn visitekaartje af en stond hij slechts een halfje af aan Paul de Freytas (S.V. Fianchetto). In groep 2 werden Gerard Turkenburg en Hans Schrumpf gedeeld winnaar. Beide heren deelden het punt met elkaar en wonnen vervolgens hun overige partijen. Vaste fotograaf Koos is nog met vakantie en dus nam interim fotograaf Jan H. de fotoreportage voor zijn rekening. Als te doen gebruikelijk rekende Jan tevens de standenlijsten voor u uit.

De zomercompetitie is een open competitie en dus behoeft u geen lid van HZPS te zijn om gezellig een aantal partijtjes mee te schaken (4 á 5 op ’n avond). M.a.w. schuif gezellig aan, en tot maandag! Deelname is gratis!  

 



 

Groepswinnaar Murdoch aan het werk tegen Theo...


Alexander versus Paul...


Wilco en Ben...




Hans en Gerard delen het punt en winnen gedeeld de groep...


Christan versus Niels...


Fotograaf Jan H.





Verslag: Aad Juijn

Fotografie: Jan Hennevanger

Standen: Jan Hennevanger


woensdag 5 juni 2024

Laatste ronje interne competitie! Volgende week start zomercompetitie! Arjan en Ben houden het op remise. Theo wint van Ronald en meer...

 

INTERNE COMPETITIE 3 JUNI 2024 

10 juni start zomercompetitie!
De laatste ronde van de interne competitie trok twaalf deelnemers. Heuglijk feit was dat daarbij een nieuw gezicht viel te ontwaren. Welkom Dirk! en Koos nam vrij om zijn barwerkzaamheden te vervullen. Een en ander had te maken met het thuisspelen van het RSB-achttal. Barman/speler/fotograaf Koos geniet twee weekjes een wel verdiende vakantie en dus nam. Jan H. de fotoreportage voor zijn rekening. Uiteraard rekende Jan tevens de standenlijsten voor u uit. Volgende week (maandag 10 juni) start de zomercompetitie. Gewoontegetrouw bestaat deze uit een aantal rapid partijen per avond en om deel te nemen hoeft u geen HZPS-lid te zijn. Iedereen is dus van harte welkom. Deelname is gratis!  

 

Arjan Beaumont had wit tegen Ben Riksen, De partij eindigde in remise, ½-½.

 

Ben remise tegen Arjan...

Ronald Lemmen had wit tegen Theo van Zessen. Theo won, 0-1.

 

Theo wint van Ronald...

Marco Zwanenburg had wit tegen Gerard Turkenburg. Gerard won, 0-1.

 

Marco verliest van Gerard...

Stephan Bijleveld had wit tegen Dirk Muizelaar. Dirk won, 0-1.

 

Stephan verliest van nieuwkomer Dirk...

Alexander Visser had wit tegen Hans Schrumpf. Alexander won, 1-0.

 

Hans verliest van Alexander...

Niels van Dam had wit tegen Jan Hennevanger. Jan won, 0-1.

 

Niels verliest van 'fotonemer' Jan...





Verslag: Aad Juijn

Special Guest: Dirk Muizelaar

Fotografie: Jan Hennevanger

Standen: Jan Hennevanger