woensdag 17 december 2014

Kersttoernooi 2014...


KERSTTOERNOOI 2014

Belangrijke mededeling: 22 en 29 december gesloten.

Afgelopen maandag hebben we ons Kersttoernooi gehouden. Daar gaat wat voorbereiding aan vooraf. Eerst alle leden mailen of opbellen om na te gaan wie er meedoet en hoeveel prijzen we dus moeten kopen. Enkelen zijn niet bereikbaar of weten nog niet of ze kunnen. Maar ook voor hen moet er een prijs zijn voor als ze toch komen. Dan nog twee prijzen voor de dames achter de bar en nog twee prijzen extra zodat ook de laatste nog wat te kiezen heeft.

Dan de prijzen kopen. Vroeger was er veel wijn op de prijzentafel, maar de laatste jaren is er meer belangstelling voor lekkere etenswaren. Voor het Kersttoernooi is dat gemakkelijk: kerststol, kerstkransen, enz. (voor het Pinkstertoernooi zijn dat soort lekkere dingen er niet).

De prijzen...


Nadat de prijzen zijn gekocht komen er twee afzeggingen en één deelnemer, die zich opgegeven had, komt niet. Dus meer dan genoeg prijzen. Zo gaat dat altijd, maar je kunt er geen rekening mee houden bij het inkopen.

Thuis snijdt Frans de worst en de kaas, zodat die 's avonds gemakkelijk rondgedeeld kan worden. Maar tijdens het snijden van de worst is er ineens controle door de Keuringsdienst van Waren, in de vorm van drie krijsende poezen. Op grond van de geur zijn de twee worstsoorten dus al goedgekeurd, maar dat is natuurlijk niet voldoende: beide soorten worst worden ter keuring aangeboden. Gelukkig erg overtuigend goedgekeurd!

Keuringsdienst van Waren...


Kerstboom inspectie "huize Groeneweg"...


's Avonds de uitgaven bij de penningmeester gedeclareerd en natuurlijk vermeld dat het niet helemaal klopt: de hoeveelheid worst is iets minder dan op de bon staat en er is geen bewijsje van de Keuringsdienst van Waren. Jan belooft het soepel te regelen.

De leden komen binnen en Frans neemt geen risico: iedereen krijgt de snelschaakregels te lezen, want hoe zat het ook al weer met het slaan van de koning en met onreglementaire zetten. Als John van Baarle en Aad Juijn tijdens het binnenkomen van de leden bij Frans aan tafel zitten, wordt de loting van de volgende bekerronde verricht en ook nog tussendoor wordt het vervoer voor de komende uitwedstrijd van het eerste team geregeld.

Vervolgens samen met Theo van Zessen indelen, de indeling voorlezen, samen met de dames de hapjes ronddelen, de prijzentafel regelen en foto's maken voor de website.

Dit klinkt misschien alsof het een beetje stressen is. Dat is het ook, maar daarover kun je niet klagen, want het wordt goedgemaakt met vorstelijke salarissen voor de bestuursleden.

... beetje stressen?


Gerard Turkenburg had een aardige attentie voor de dames achter de bar: voor beiden een mini-kerstboompje.


   
Later op de avond komt Andries Schukking nog. Hij komt de wedstrijd van het tweede team op 26 januari regelen. Ja, u leest dit goed: 26 januari en nu al regelen. De teamleden denken dat ze moeten proberen om degradatie te voorkomen. Onzin natuurlijk. Met zo'n teamleider gaan we voor het kampioenschap!!!

Teamleider Andries en Voorzitter Theo...


Er wordt geschaakt in drie groepen van 7, met een dubbele ronde en 5 minuten bedenktijd. Bij vorige toernooien waren er regelmatig zeer krachtige uitdrukkingen als het weer eens mis ging. Dit keer niet één keer gehoord. Werd er echt goed geschaakt?




De uitslagen.

GROEP 1

1
John van Baarle
9,5 uit 12
2
Alex Kapitonenko
8,5
3
David van der Mast
7
4
Jan Zoorob
4,5
4
Theo van Zessen
4,5
6
Aad Juijn
4
6
Ben Riksen
4


GROEP 2

1
Arnold van der Kammen
9 uit 12
2
Eric Emor
8,5
3
Hans Schrumpf
7
4
Dick Vons
4,5
4
David van der Vloed
4,5
4
Gerard Turkenburg
4,5
7
F.G. Maas
4


GROEP 3

1
Jan Brand
7,5 uit 12
2
Leo Pletikosic
7
2
Dominic Louer
7
4
Jan Verveen
6,5
5
Marco Zwanenburg
6
5
Diego Kaersenhout
6
7
Jan Hennevanger
1

Na het schaken verrichtte Theo van Zessen de prijsuitreiking en hij besloot met iedereen prettige feestdagen te wensen.

... prettige feestdagen!



Klikt u hieronder op het webalbum voor alle foto's...




Wedstrijdleiding/Verslag/Fotografie: Frans Groeneweg
Inkoopautoriteit: Sylvia Groeneweg
Worstcontrolecommissie: Kattensociëteit “Groeneweg”
Gedachtebeheer: Aad Juijn

woensdag 10 december 2014

Volgende week Kersttoernooi! Arnold experimenteel bezig! Ben: plusremise tegen Alex!


INTERNE  COMPETITIE  8  DECEMBER

Belangrijke mededeling:
Maandag 15 december: Kersttoernooi, snelschaken, gratis hapjes en prijzen voor iedereen, alleen voor leden.
Maandagen 22 en 29 december gesloten.

,,, gratis hapjes


Ons tweede team had een thuiswedstrijd onder leiding van Aad Juijn. Daarnaast waren er 5 wedstrijden in de interne competitie. David van der Vloed had helaas geen tegenstander, later kwam David van der Mast nog kijken.

... mooie kerstboom
De speelzaal was prachtig versierd, met onder andere een mooie kerstboom. Mooi, mooi, vrede op aarde, enz., enz. Maar dan moet het tweede team spelen en is het resultaat erg belangrijk voor het vermijden van degradatie. Dan niks vrede op aarde, vechten!!! Het zelfde geldt natuurlijk voor de wedstrijden in de interne competitie. Dan begrijp je waarom Freerk Gerkema gestopt is met schaken: een spiritueel leven is toch moeilijk te combineren met onze schaaksport.



Arnold...
geëxperimenteerd
met witte wijn
Onze sterschrijver Arnold van der Kammen (zwart) schrijft het volgende over zijn partij tegen Dominic Louer. Het bewijs is geleverd in een pseudowetenschappelijk schaak onderzoek. Zonder onder het onvrijwillig beïnvloed raken door GHB, THC, Brown, White, Angel Dust, XTC, PHP, TLC en de heerlijke eerlijke ”oude” heroïne en speed is het mogelijk om tot een goede blunderloze schaakpartij te komen. Dominic heeft een slordige 4 koppen koffie op als hij, geheel in hogere cafeïne sferen, een paard vervaarlijk stalgericht neerzet. Na een krachtige toren zet kan het witte paard dan ook op stal. De zwarte dame heeft wel zin in een lolletje en gaat in één lijn staan met de zwarte toren. Veld b5 is nu giftig voor de witte loper. De cafeïne doet zijn werk want Dominic besluit het gifveld nader te inspecteren. Hierna is het onafwendbaar mat. Vanavond geëxperimenteerd met witte wijn, enkele glazen, in de stijl van Frans G. (die speelt op witte wijn de laatste tijd erg goed tenslotte), geven toch net die geestelijke vrijheid zonder de scherpte te verliezen. Mocht ik dus ooit een serieuze partij tegen Frans G. spelen dan staat er een fles witte wijn naast het bord. Niet om er van te genieten uiteraard maar geheel in de stijl van pseudowetenschappelijk onderzoek. Ondertussen even een sponsor vinden om de clubkas te spekken. Wellicht is de gemeente Amsterdam bereid wat geld (een ton of 2) er tegen aan te gooien. Een stad die een terrasonderzoek laat doen waar de uitkomst als volgt van luidt: “Bij zonnig weer zijn de terrasjes voller dan wanneer het regent (ja, echt waar) moet toch een Schiedamse vereniging kunnen sponsoren! Mijn glas is ondertussen leeg, maar voor ik een nieuw bestel: tot volgende week op ons Kersttoernooi!

Arnold wint van Dominic...


Jan Verveen had wit tegen Jan Hennevanger. De spelers komen gelijk uit de opening. In het middenspel weet Jan Verveen een vrije c-pion te winnen. Deze kon uiteindelijk promoveren en verlies voor Jan Hennevanger  is niet meer te voorkomen.

Jan V. wint van Jan H.


Theo van Zessen (zwart) schrijft over zijn partij tegen John van Baarle. Theo faalde in de aanpak van Johns opening. Hij dacht met het slaan Dxe4 enig materieel voordeel te verwerven, maar dit bleek een fata morgana. Volgde nog een barre tocht door de woestijn die Theo moedeloos beëindigde toen de laatste slok bier op was. Een uitzichtloos einde doemde voor hem op.

FM John wint van brilloze Theo...


Jan Zoorob had wit tegen Eric Emor. Siciliaans. Jan kwam goed uit de opening, maar de voortzetting was slordig. Eric verkreeg een goede stelling, maar verloor in het vervolg het overzicht en moest de kwaliteit geven. Hierna ging het snel bergafwaarts voor Eric. Het had beter gekund voor Eric.

Jan "pakt" Eric...


Ben Riksen bereikte een prima resultaat: remise tegen Alex Kapitonenko. Helaas is hier geen verslag van.

Alex versus Ben... remise


Bij de stand zijn er vijf prijzen. Door zijn nederlaag verdween Theo van Zessen uit die top vijf. Zijn plaats is ingenomen door Arnold van der Kammen, dankzij zijn overwinning. De volgorde is nu: Aad Juijn (50 punten), Dominic Louer (48), David van der Vloed (45), Arnold van der Kammen (45) en Ben Riksen (44). Maar Theo van Zessen, Frans Groeneweg, Jan Zoorob, Diego Kaersenhout, Jan Verveen en Gerard Turkenburg volgen op maximaal 3 punten.

Bij de clubratingvooruitgang zijn er 3 prijzen. De top drie veranderde niet: David van der Vloed verbeterde zijn clubrating dit seizoen met 348 ELO punten. Jan Hennevanger volgt met +217 en Diego Kaersenhout heeft +152. Aad Juijn, Theo van Zessen en Arnold van der Kammen volgen op korte afstand.

De volgende spelers hebben een clubrating van tenminste 1900 ELO punten. John van Baarle leidt met 2183. Daarna komen Aad Juijn (2172), Alex Kapitonenko (2070), David van der Mast (2052), Jan Zoorob (2047), Ben Riksen (1931) en Theo van Zessen (1907).

Verslag/Fotografie: Frans Groeneweg
Sterschrijver: Arnold van der Kammen 
Gedachtebeheer: Aad Juijn


UITSLAGEN  8  december
John van Baarle
Theo van Zessen
  1  –  0
Ben Riksen
Alex Kapitonenko
0.5 – 0.5
Jan Zoorob
Eric Emor
  1  –  0
Dominic Louer
Arnold van der Kammen
  0  –  1
Jan Verveen
Jan Hennevanger
  1  –  0



Geen Tegenstander
David van der Vloed




RSB


Aad Juijn
Frans Groeneweg

Jan Brand
Andries Schukking

Gerard Turkenburg
Dick Vons

Hans Schrumpf
F.G. Maas

Marco Zwanenburg




STAND  WINTER  COMPETITIE 9 december
Naam
Punten
%
1
½
0
Aad Juijn
50
83,3
4
2
0
Dominic Louer
48
61,5
8
0
5
David van der Vloed
45
80
4
0
1
Arnold van der Kammen
45
54,5
5
2
4
Ben Riksen
44
55
3
5
2
Theo van Zessen
44
54,2
5
3
4
Frans Groeneweg
43
50
1
4
1
Jan Zoorob
42
56,3
3
3
2
Diego Kaersenhout
41
100
4
0
0
Jan Verveen
41
50
4
2
4
Gerard Turkenburg
41
50
2
3
2
Alex Kapitonenko
40
50
2
2
2
Hans Schrumpf
40
43,8
2
3
3
Andries Schukking
38
50
2
0
2
Jan Hennevanger
38
45,8
4
3
5
Marco Zwanenburg
37
50
2
1
2
John van Baarle
36
50
1
1
1
David van der Mast
36
50
1
2
1
Jan Brand
35
40
1
2
2
Nick Wiegman
34
66,7
2
0
1
Leo Pletikosic
34
42,9
2
2
3
Eric Emor
33
50
2
1
2
Dick Vons
32
25
0
1
1
Cees Verhagen
31
50
0
1
0
Ron van Vuuren
30
25
1
0
3
Jaap van Loenen
28
25
1
0
3
Nick Bootsma
23
7,1
0
1
6


CLUBRATINGLIJST    9  december   w krijgt wit

w/z
CLUB
RATING
Laatste vier tegenstanders
"Nieuwe" tegenstanders komen links
John van Baarle
w
2183
Zessen
Zoorob
Kapitone

Aad Juijn

2172
Mast
Schukk
Groene
Riksen
Alex Kapitonenko
2w
2070
Riksen
Zessen
Zoorob
Mast
David van der Mast

2052
Juijn
Zessen
Kapitone
Riksen
Jan Zoorob

2047
Emor
Zessen
Baarle
Turken
Ben Riksen

1931
Kapito
Emor
Groene
Schukk
Theo van Zessen
2w
1907
Baarle
Groene
Zoorob
Schrum
Frans Groeneweg

1845
Zessen
Zwanen
Riksen
Juijn
Andries Schukking

1756
Juijn
Riksen
Schrump
Zessen
Cees Verhagen
z
1737
Riksen



Eric Emor
w
1708
Zoorob
Riksen
Turken
Vons
Dick Vons

1697
Emor
Schrumpf


David van der Vloed
z
1666
Zessen
Kammen
Vuuren
Krabben
Hans Schrumpf      

1556
Kammen
Zessen
Zwanen
Pletiko
Gerard Turkenburg
z
1554
Wiegman
Kammen
Emor
Schrum
Nick Wiegman
z
1532
Turken
Vuuren
Brand

Arnold van der Kammen
w
1445
Louer
Schrum
Turken
Pletiko
Marco Zwanenburg
w
1406
Groene
Schrump
LoenenJ
Hennev
Jan Brand
w
1396
Louer
Zessen
Kammen
Turkenb
Ron van Vuuren     

1379
Vloed
Kammen
Wiegman
Bootsma
Diego Kaersenhout

1328
Bootsma
Verveen
Louer
Hennev
Leo Pletikosic
z
1296
Louer
Kammen
Schrum
Krabben
Dominic Louer
z
1242
Kammen
Brand
Hennev
Pletikos
Jan Verveen              
2z
     1221
Hennev
Loenen
Hennev
Louer
Jan Hennevanger

     1144
Verveen
Louer
Verveen
Bootsma
Jaap van Loenen
2z
1078
Verveen
Zwanenb
Louer
Hennev
Nick Bootsma
w
1067
Kaersen
Hennev
Verveen
Louer


RATING  VOORUITGANG  9 december

BEGIN
CLUB
RATING
Rating
vorige
week
CLUB
RATING
NU
Vooruitgang
t.o.v.
beginrating
David van der Vloed
1318
1666
1666
348
Jan Hennevanger
927
      1199
      1144
217
Diego Kaersenhout
1176
1328
1328
152
Aad Juijn
2038
2172
2172
134
Theo van Zessen
1803
1927
1907
104
Arnold van der Kammen
1343
1414
1445
102
Nick Wiegman
1434
1532
1532
98
Marco Zwanenburg
1316
1406
1406
90
Jan Verveen
    1133
      1166
      1221
88
Eric Emor
1663
1722
1708
45
Dominic Louer
1200
1273
1242
42
Ben Riksen
1915
1906
1931
16
Frans Groeneweg
1833
1845
1845
12
Gerard Turkenburg
1548
1554
1554
6
Ron van Vuuren
1391
1379
1379
-12
Dick Vons
1727
1697
1697
-30
Andries Schukking
1788
1756
1756
-32
Jan Zoorob
2099
2033
2047
-52
David van der Mast
2105
2052
2052
-53
Cees Verhagen
1812
1737
1737
-75
Alex Kapitonenko
2151
2095
2070
-81
Leo Pletikosic
1385
1296
1296
-89
Jaap van Loenen
1177
1078
1078
-99
John van Baarle
2287
2163
2183
-104
Hans Schrumpf
1690
1556
1556
-134
Jan Brand
1592
1396
1396
-196
Nick Bootsma
1400
1067
1067
-333